неділя, 18 листопада 2018 09:09

Поворотів ліворуч поменшає - Мінрегіон

Поворотів ліворуч поменшає - Мінрегіон

На українських міжміських трасах зменшать кількість лівих поворотів. Про це повідомили у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
До двох третин аварій на трасах відбувається під час виконання лівого повороту через зустрічний потік машин – повідомляє Мінрегіон.

"Однією з вагомих причин цього є те, що зараз при влаштуванні таких поворотів ніяк не враховуються параметри щільності руху", - пояснює заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розбивається найпопулярніший у світі автомобіль

Для зменшення цієї статистики в Україні обмежать проектування і будівництво лівих поворотів на ділянках доріг з інтенсивним рухом. Замість лівих поворотів на таких ділянках проектуватимуть різнорівневі розв"язки, що значно безпечніше для учасників дорожнього руху – каже заступник міністра.

Ліві повороти будуватимуть лише на ділянках доріг з інтенсивністю до 20 тис. автомобілів на добу. На швидкісних трасах, дорогах з інтенсивністю руху понад 20 тис. автомобілів облаштовуватимуть різнорівневі розв'язки. Такі зміни Мінрегіон планує внести до державних будівельних норм.

Найбезпечнішою швидкісною трасою України є відрізо дороги Київ-Бориспіль.

Зараз ви читаєте новину «Поворотів ліворуч поменшає - Мінрегіон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі