вівторок, 23 квітня 2019 12:27

Показали найшвидший розгін нового електромобіля Tesla

Показали найшвидший розгін нового електромобіля Tesla
Tesla Roadster зможе розганятися до 100 км/год за дві секунди Фото: teslamotors

Базова версія машини Tesla Roadster зможе розганятися до 100 км/год за 2 с.

Новий Tesla Roadster повинен стати найшвидшим серійним автомобілем. Його максимальна швидкість складатиме 400 км/год. Автомобіль проїжджатиме 402 м за 8,8 с., повідомляють у компанії Tesla.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер Tesla Model 3 можна купити за лічені дні

На сьогодні рекордсменом є Dodge Challenger SRT Demon. До 97 км/год. він розганяється за 2,3 с. Дрегову дистанцію долає за 9,35 с. Швидше за нього тільки Tesla Model S P100D і Porsche 918 Spyder. Однак їхні виміри є неофіційними.

Електромобіль оснастили 3 електромоторами. Два з них відповідають за обертання коліс задньої вісі, а один — за передню. Ємність блоку батарей — 250 кВт/год. Прототип Tesla Roadster нового покоління представили у листопаді 2017-го.

Новому Tesla Roadster запропонують унікальний пакет опцій. Їх створять на основі ракетних технологій компанії SpaceX. До його складу повинні увійти реактивні прискорювачі.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Tesla (@teslamotors)

6 лютого 2018-го Ілон Маск за допомогою ракети Falcon Heavy відправив електромобіль Tesla Roadster у космос на орбіту Землі. Після — на еліптичну орбіту навколо Сонця.

Зараз ви читаєте новину «Показали найшвидший розгін нового електромобіля Tesla». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі