пʼятниця, 10 січня 2020 07:25

Показали найбільш екологічний автомобіль у світі
4

Електромобіль Fisker Ocean
Фото: newatlas.com
Електромобіль Fisker Ocean
Електромобіль Fisker Ocean
Електромобіль Fisker Ocean

Компанія Fisker показала електричний позашляховик, який зроблений з перероблених матеріалів і обладнаний сонячними панелями на даху.

Електромобіль Fisker Ocean презентували під час виставки Consumer Electronic Show в Лас-Вегасі, повідомляє New Atlas.

У прототипі, який показали під час виставки, встановлені два монітори: великий вертикальний сенсорний дисплей на центральній консолі і компактний монохромний дисплей за кермом. Проекційний екран, на який виводитиметься різного роду інформація, також планується.

Нейлонові килимки для машини зробили з викинутих рибальських сіток. А в дизайні помітні повторно використаний каучук, віскоза, поліуретан і поліестер. Керувати деякими функціями автомобіля можна з додатку Fisker Flexee. Так, із телефону можна включити в салоні караоке.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Sony представила власний електрокар

В електрокарі інженери реалізували обіцяну функцію California mode. Після натисненняя однієї кнопки можна відкрити відразу всі дев'ять вікон, включаючи дах і скло в кришці багажника. Ціна на Fisker Ocean стартує від $ 37 тис. Електромобіль також можна буде орендувати.

Сонячна панель на даху електричного позашляховика, за твердженням представників компанії, протягом року може генерувати енергію, якої вистачить на додаткові 1600 км запасу ходу. Літій-іонна батарея потужністю 80 кВт/год забезпечує пробіг від 400 до 480 км в залежності від умов водіння.

Наразі невідомі жодні технічні характеристики і конфігурації Fisker Ocean. У компанії сподіваються до 2027 року виготовляти близько одного млн машин в рік.

У 2019 році українці купили в 3,5 рази більше потриманих автомобілів, ніж в 2018.

Зараз ви читаєте новину «Показали найбільш екологічний автомобіль у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі