пʼятниця, 27 березня 2020 14:44

Поділилися фотографіями унікальних "Запорожців"
9

Декі Запорожці ми вже ніколи не побачимо на вулицях
Фото: Авто 24
Декі Запорожці ми вже ніколи не побачимо на вулицях
Декі Запорожці ми вже ніколи не побачимо на вулицях
Декі Запорожці ми вже ніколи не побачимо на вулицях
Декі Запорожці ми вже ніколи не побачимо на вулицях

Автозавод у Запоріжжі свого часу випустив кілька цікавих експериментальних концептів. Багато з них так і не стали масовими, а деякі розробки інженерів навіть не дійшли до конвеєра.

Причини того, що їх не реалізували, були різними, повідомили в Авто 24.

Модель із правим кермом ЗАЗ-965 випускалася для розвезення пошти, адже через праві двері водієві безпечніше виходити на тротуар до поштових скриньок. Таких автомобілів випустили багато, але вони не стали популярними.

"Запорожець"-купе створили в Ленінграді, в науково-дослідному автомобільному інституті НАМІ. Назвали автомобіль КД або "Спорт-900". Конструкція авто базувалася на агрегатах "горбатого". Вона відрізнялася високим рівнем технічної культури. Команда інженерів-проєктувальників і дизайнерів випустила партію з шести машин, які було оформлено як саморобки.

"Запорожець-опозит" укомплектували двоциліндровим опозитним двигуном, як у мотоциклів "Урал" і "Дніпро".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парова пожежна машина виїхала на вулиці Нью-Йорка

Мінівен ЗАЗ-970 вантажопідйомністю 350 кг розробили 1965 року. Тоді в СРСР була потреба в малотоннажних вантажівках такого типу. Але в серію ця модель не пішла.

Армійський варіант створили для потреб армії, бо в той час багато заводів виконували такі замовлення.

В Україні виставили на продаж ГАЗ-2401 "Волга" 1983 року рожевого кольору, яку знімали в кліпах і телевізійних програмах.

Машину з номерними знаками "МРІЯ" продає український письменник, актор і музикант Антін Мухарський. Відповідне оголошення він написав на своїй сторінці у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Поділилися фотографіями унікальних "Запорожців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі