понеділок, 23 листопада 2020 12:17

Plymouth і Mercedes початку 1970 років: знайшли колекцію ретроавтомобілів
15

Колекцію зібрав банкір Пол Ендервід
Фото: VanDerBrink Auctions
Колекцію зібрав банкір Пол Ендервід
Колекцію зібрав банкір Пол Ендервід
Колекцію зібрав банкір Пол Ендервід
Колекцію зібрав банкір Пол Ендервід

На аукціоні VanDerBrink в США виставили колекцію довоєнних автомобілів Plymouth. Її зібрав американський банкір Пол Едервід. 1-й автомобіль він придбав кілька десятиліть тому. Але для його родичів хобі банкіра стало справжнім відкриттям. Унікальну колекцію знайшли після смерті власника в приміщеннях колишнього соляного родовища. Нарахували 14 моделей Plymouth 1932 року випуску. У колекції Пола Едервіда є рідкісний кабріолет Phaeton, таких випустили 259 одиниць. У колекції Пола Едера 5 класичних родстерів, тривісне купе і автомобіль, що належав посольству Південної Африки.

У соляному родовищі, крім Plymouth, знайшли 50-річні репліки Auburn Boattail Speedster і Cord Roadster, а також 4 DeSoto 1960 років і 68-річний Dodge. Наймолодші екземпляри колекціонера - Mercedes 280cSE початку 1970-х і фургон-автовоз Chevrolet 1984 року випуску. Довгий час моделі простояли без руху в приміщенні, тому вкриті товстим шаром пилу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше показали дивовижний Chevrolet Bel Air із гаража Брежнєва

Рідкісний триколісний автомобіль Bond Bug виставили на продаж. Таких залишилося у світі кілька примірників. Їх випускали з 1970-го по 1973 роки. Мале авто містке усередині завдяки дверям "крило чайки". У ньому - 29 к.с.

Зараз ви читаєте новину «Plymouth і Mercedes початку 1970 років: знайшли колекцію ретроавтомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі