четвер, 10 квітня 2014 17:29

Після скасування утильзбору ціни на автомобілі досягнуть дна

Після скасування утильзбору ціни на автомобілі досягнуть дна

Скасування утилізаційного збору призведе до здешевлення малолітражок. Однак,через девальвацію і підвищення акцизного збору зниження ціни буде не значним.

Про це Gazeta.ua розповів голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

"Країна тривалий час перебувало у стані відкладеного попиту, - розповідає Назаренко, - спочатку люди чекали, коли в листопаді підпишуть угоду про асоціацію з ЄС відбудеться либеризация автоімпорту. Потім у грудні очікували підписання "дорожньої карти" щодо скасування спецмита - проте ні того, ні іншого не сталося.

Сьогодні ж, нарешті, вийшло скасувати утільзбір і зменшити спецмита на 30%. А це означає, що чекати більше нічого".

Назаренко зазначив, що подальшого здешевлення автомобілів не буде.

"Я віддаю собі звіт, що скасувати податки на автомобілі, які залишилися - неможливо. Акциз був збільшений ВР тільки 1 квітня цього року, мито у нас 10% - це домовленість з СОТ і ніхто його переглядати не буде, а ПДВ також не зміниться.

А значить люди, які перебували в "відкладеному попиті", тепер підуть і почнуть купувати автомобілі. Звичайно, вони очікували значного здешевлення, але за час їх очікування це "здешевлення" частково "з'їла" девальвація та підвищення акцизного збору.

За моїми прогнозами, якщо подальшої девальвації не буде, то автомобілі з двигуном об'ємом до 1500 см³ максимально можуть подешевшати до 8%, авто 1500-2200 см³ - до 5%, авто 2200-3000 см³ - 3-4%, автомобілі 2200-3000 см³ - на 3-4%. А ось автомобілі з двигуном об'ємом понад 3001 см³, навіть не дивлячись на скасування утильсбору, подорожчають не менш, ніж на 8%.

До того ж, я думаю, що це призведе до переорієнтації автоіпортерів на автомобілі з невеликим об'ємом двигуна". - зазначив Назаренко.

Зараз ви читаєте новину «Після скасування утильзбору ціни на автомобілі досягнуть дна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі