вівторок, 26 січня 2021 14:15

Першу спортивну машину назвали "Вікторія"

Першу спортивну машину назвали "Вікторія"
Перше чотириколісне авто "Вікторія", Фото: auto.vercity

26 січня 1893 року Карл Бенц збудував чотириколісний автомобіль, який став основою для створення багатьох вдалих гоночних машин.

Перший паровий транспортний засіб для перевезення зброї сконструював 1770-го француз Ніколя Куньо. Проте тоді це був лише прообраз машини. Лише через століття Карл Бенц створив перший автомобіль із бензиновим двигуном. Але тоді машина рухалася не швидше за звичайну людину.

Уже 1893 року Карл Бенц винайшов чотириколісну автівку, куди встановив власну шворневу систему керованих коліс. Кожне з них могло повертатися поодинці, а не на загальній осі.

Відкритий двомісний екіпаж на високих колесах з повністю закритим моторним відсіком, у якому розміщувався одноциліндровий трилітровий двигун. Він мав потужність близько 3 к. с.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешево й комфортно: рейтинг авто з дешевим утриманням

Бенц обожнював цей винахід. Автівку назвав "Вікторія" - "Перемога". Вона могла їздити зі швидкістю 29 км/год., що було справжнім дивом.

Окрім цього, він створив ще кілька варіантів "Вікторії". Наприклад, "Вело" - полегшений чотириколісний варіант.

Власникам євроблях, ввезених до 31 грудня 2020 року, пропонують нову формулу розрахунку акцизу авто. Натомість мито не нараховуватимуть.

Такий варіант правил затвердив Комітет із питань фінансової, податкової та митної політики, повідомляють на сторінці "Доступне авто" у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Першу спортивну машину назвали "Вікторія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі