понеділок, 19 червня 2017 17:10

Пасажирів перевозитимуть безпілотні автобуси

Пасажирів перевозитимуть безпілотні автобуси
Автобуси EasyMile EZ10 вміщають вісім осіб і можуть їздити зі швидкістю 11 км/год Фото: autocentre.ua

Столиця Фінляндії Гельсінкі стане першим містом у світі, де пасажири зможуть скористатися безпілотним автобусом. Про це повідомляє Autocentre.ua.

Пасажири зможуть їздити на електричних автобусах EasyMile EZ10. Вони вміщають 8 осіб і можуть їздити зі швидкістю 11 км/год. Торік безпілотні автобуси вже тестували в Гельсінкі - вони возили пасажирів у зоопарк. Міська влада залишилася задоволеною експериментом. Тому вже цієї осені ці автобуси вийдуть на маршрут. І хоч вони пересуватимуться в автономному режимі, в салоні все одно сидітиме водій. В екстреній ситуації він візьме керування на себе.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від коней до транспорту з комп'ютерами - 33 трамваї взяли участь у грандіозному параді

Міська влада запевняє, що не планують замінити автопарк традиційного громадського транспорту. Безпілотні автобуси поки що розглядають як доповнення до нього.

У німецькому Гамбурзі користується популярністю незвичний вид громадського транспорту - автобус-амфібія Hafencity riverbus. Багатофункціональний автобус з легкістю виконує роль і міського автобуса, і теплохода. Цей автобус може як їздити сушею, так і плавати по воді. На суші він пересувається зі швидкістю руху, з якою їздять звичайні автобуси. На воді може розігнатися до 5,9 вузлів.

Зараз ви читаєте новину «Пасажирів перевозитимуть безпілотні автобуси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі