вівторок, 02 червня 2020 15:27

Паніка, тремтіння і погана реакція - що заважає водіям-новачкам на дорогах

Паніка, тремтіння і погана реакція - що заважає водіям-новачкам на дорогах
За кермом у новачків може розпочатися паніка. Фото: freepik.com

Зазвичай причиною ДТП у досвідчених водіїв є недотримання правил дорожнього руху. Тоді як новачки можуть втрапити у аварію через стрес.

Що ще може привести новачка до неприємної ситуації на дорозі, розповів Gazeta.ua автоінструктор Юрій Тобольченко.

Як швидко новачки звикають до авто?

Усе це індивідуально. Проте точно до року всі погано відчувають габарити авто. Недарма новачкам обмежують на перші 3 роки швидкість їзди до 70 км/год. Бо за цей період вони тільки почнуть звикати до автомобіля.

Які ділянки дороги найскладніші?

Найскладніші для новачків - перехрестя. От якщо їхати просто по прямій - то їдуть впевнено. А коли треба повернути, пропустити заваду праворуч, люди "губляться". У таких випадках завжди витримуйте дистанцію між авто і рухайтеся повільно. Навіть якщо інших це дратуватиме, це знизить ризик аварії.

Що зазвичай заважає новачкам на дорозі?

У новачків погано розвинена швидкість реакції, і вони не звикли під час руху приймати необхідні рішення. Тому збільшується ймовірність втрапити в аварійну ситуацію. У кермуванні важливо розвинути свої вміння до автоматизму. Навіть при тій самій парковці. Паркування авто у новачка займе значно більше часу, аніж у досвідченого водія. Також водії забувають дотримуватися швидкісного режиму, дистанції між авто. Не оцінюють дорогу після дощу, яка може вкритися слизькою нафтовою плівкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рубль до гривні: перевели вартість радянських авто на сучасні гроші

Чи може стати це приводом для хвилювання?

Одиниці виходять зі школи і їздять ідеально. Просто перший час варто акуратно відпрацьовувати свої навички.

Чи сильний стрес у новачків за кермом?

Новачки за кермом перебувають в шоковому стані. Можуть тремтіти не лише руки, а й ноги. Але через кілька поїздок тремтіння проходить, поступаючись уважності. Це в ідеалі, звісно.

Що робити у тому випадку, якщо водій-новачок панікує за кермом?

Головне не кричати. Бо у людини виникне бар'єр, і вона перестане сприймати будь-яку інформацію. Це дуже небезпечно. Варто ставитися спокійно до будь-якої ситуації - хоч аварійної, хоч ні. Говорити з водієм варто спокійно, проте голосно, і не робити різких рухів.

За вихідні ціни автогазу у роздрібних АЗС зросли на 10-50 коп. Літр пального подорожчав у середньому до 10,38 грн.

Зараз ви читаєте новину «Паніка, тремтіння і погана реакція - що заважає водіям-новачкам на дорогах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі