пʼятниця, 15 березня 2019 14:25

Нова Tesla Model Y в Україні з'явиться раніше, ніж в ЄС - 6 фактів про модель

Нова Tesla Model Y в Україні з'явиться раніше, ніж в ЄС - 6 фактів про модель

Сьогодні о 5:00 за київським часом у США презентували найновішу модель від американського виробника електромобілів Tesla - Model Y. Знайомство із кросовером пройшло у студії дизайну підприємства у місті Лос-Анджелес. До цього дня всі технічні характеристики й дизайн машини тримали в таємниці.

Gazeta.ua пропонує 5 речей, які необхідно знати про Model Y

1. Запуском новинки Ілон Маск дописав слово Sexy

Саме такий напис виходить, якщо об'єднати назви всіх моделей Tesla, які стали серійними. Вивівши на ринок Model Y, компанія покрила практично всі затребувані класи машин вище середнього на американському ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскравий дизайн і сидіння з масажером - презентували Citroen C5 Aircross

2. Кросовер без пафосу

За задумом виробника Tesla Model Y має коштувати приблизно стільки ж, як і найбюджетніша машина Tesla – "трійка". Оскільки з базовою ціною до 40 тис. доларів вона потрапляє до найнасиченішого сегменту кросоверів, то її по максимуму зробили функціональною – три ряди сидінь, сім місць, панорамний дах за замовчанням, найдосконаліший автопілот.

3. Схожа на свого донора

Tesla Model Y зроблена на базі Model 3. Має подібний дизайн кузова, салону, силові агрегати та акумуляторні батареї. Водійське місце оснащене схожою за дизайном торпедою і єдиним монітором, як і Model 3. Ручки дверей також встановлені за принципом "тріки". Вони не виїжджають автоматично, як Х чи S. Їх потрібно натиснути пальцем.

4. Запас ходу не став рекордним для Tesla

Залежно від комплектації машини пропонуватимуть із запасом ходу 370 до 500 кілометрів. Як і в попередніх Tesla, швидкісні характеристики доволі прогресивні - швидкість розгону до 100 км/год – від 4,8 до 5,9, максимальна швидкість – від 200 до 240 км/год.

5. Найдешевша комплектація з'явиться в останню чергу

Tesla Model Y пропонуватимуть у чотирьох комплектаціях. Найдешевша – Standart. Такі машини матимуть запас ходу в 370 км, до "сотні" розганятимуться за 5,9 секунд і матимуть максимальну швидкість 200 км/год. Вартість – 39 тисяч доларів. Long Range коштуватиме дорожче – 47 тисяч доларів. Вона буде динамічнішою, прискорюватиметься до 100 км/год за 5,5 секунд, а максимальна швидкість становитиме 210 км/год. Запас ходу – 500 км.

Dual Motor AWD зможе проїхати 450 кілометрів на одному заряді. Першу "сотню" кросовер подолає за 4,8 секунди, а розігнатися зможе до 220 км/год.

Максимальна версія Perfomance коштуватиме 60 тис. доларів. Він проїжджатиме на одному заряді 500 км, до "сотні" розганятиметься за 3,5 секунд. А його максимальна швидкість становитиме 240 км/год.

6. В Україну приїде першою в Європі

Model Y в Standart з'явиться найпізніше – її випуск запланований на весну 2021 року. Решта комплектацій мають з'явитися до кінця 2020 року.

"В Україні новинка має всі шанси з'явитися однією з перших в Європі. Ми привезли першими Model 3 і зараз працюємо над тим, щоб привезти кросове також першими", - говорить Gazeta.ua СЕО ElectroCars Олександр Кравцов.

Зараз ви читаєте новину «Нова Tesla Model Y в Україні з'явиться раніше, ніж в ЄС - 6 фактів про модель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі