середа, 30 липня 2008 08:34

Названі найотруйніші і найшкідливіші автомобілі

Салон нового, тільки що купленого автомобіля має, як відомо, цілком конкретний запах. Саме цей запах і може приховувати в собі серйозну небезпеку для здоров"я водія і пасажирів.

Специфічний запах "нового автомобіля" створюють хімічні речовини, якими просочені елементи салону і, як переконані американські учені з Екологічного центру, вони далеко не нешкідливі і при тривалій дії здатні наносити організму достатньо серйозні каліцтва. За їх словами, надихавшись хімікатами, які виділяють автомобільна обшивка, панель приладів, блок перемикання швидкостей, кермо, сидіння, стелі і килимки, людина може залишитися без волосся, втратити слух, розладнати психіку і навіть захворіти раком.

Учені зміряли концентрацію шкідливих домішок усередині автомобільних салонів близько 220 різних моделей 2008 і 2009 року і склали рейтинг найбільш токсичних машин, що продаються зараз на ринках.

Найтоксичнішим був визнаний новий кабріолет MitsubishiEclipse, чий салон переповнений такою хымречовиною, як бром. Його виділяє автомобільний пластик під дією сонячних променів. При тривалій дії бром провокує гормональні порушення в організмі, призводить до погіршення пам"яті і слуху, викликає смертельні патології.

Також одним з найотруйніших виявився автомобіль BMW128i. Ця модель набита хлором, який, потрапляючи в тіло людини через легені і шкіру, викликає імпотенцію у чоловіків, і приводить до хвороб нирок і печінки.

У список увійшла і японська Mazda 6, в якій учені виявили підвищений вміст відразу обох шкідливих речовин - і брому і хлора.

У спорткупе AudiTT знайшли велику кількість свинцю, який може викликати підвищений кров"яний тиск, нервові розлади, а також порушення в роботі мозку, нирок і репродуктивної системи. Свинець в надмірній кількості також виявлений в машинах MercedesC350, MercedesE320 і Mercedes Е350.

У рейтинг також потрапили: SuzukiReno, SuzukiForenza, VolkswagenBeetle, LinkolnMark і Navigator, а також KiaRondo.

А ось найбезпечнішими в плані здоров"я водіїв і пасажирів виявилися AcuraRDX, SmartPureCuope, ChevroletHHR, BMWM5 і ToyotaCamry, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Названі найотруйніші і найшкідливіші автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі