середа, 07 травня 2008 19:16

Названі найчистіші і найбрудніші автомобілі Європи (ФОТО)

Експерти проаналізували рівень вихлопів автомобілів європейських виробників.

Британська маркетингова організація JATODynamics назвала найбільш екологічними автомобілями в Європі на сьогоднішній день моделі італійського концерну Fiat, повідомляють "Автоновини". Експерти JATODynamics проаналізували рівень вихлопів усіх моделей цієї марки, у тому числі і легені комерційні, і констатували - вміст шкідливого для атмосфери вуглекислого газу Со2 у них в середньому складає 137,3 г на 1 км. пробігу.

Для порівняння організація привела аналогічні показники для машин інших автовиробників. Так, у моделей Peugeot викиди шкідливих речовину складають 141,9 г/км., у Сitroen - 142,2 г/км., у Renault - 146,4 г/км., у Toyota - 148,8 г/км., у Ford - 149,1 г/км. і у Opel - 152,9 г/км..

Нагадаємо, що минулого року Європейська федерація транспорту і захисту навколишнього середовища визнала "найбруднішими" автомобілі німецького виробництва. Середній показник викиду Co2 у моделей концернів Daimler, Volkswagen і BMW перевищує 165 г/км..

За даними JATODynamics, викид шкідливих речовин у цих автомобілів складає: Volkswagen - 161,7 г/км., BMW - 176,7 г/км. і Mercedes-benz - 188,4 г/км.

Зараз ви читаєте новину «Названі найчистіші і найбрудніші автомобілі Європи (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі