четвер, 08 серпня 2019 18:11

Найшвидший електромотоцикл українського виробництва доправили у США
24

Українець Сергій Малик створив найшвидший електромотоцикл
Фото: Український електромобіль прямує на Bonneville
Українець Сергій Малик створив найшвидший електромотоцикл
Українець Сергій Малик створив найшвидший електромотоцикл
Українець Сергій Малик створив найшвидший електромотоцикл
Українець Сергій Малик створив найшвидший електромотоцикл

Українець Сергій Малик прибув до Америки, щоб встановити черговий рекорд швидкості на сконструйованому електромотоциклі власного виробництва.

Президент Київського міського автомотоклубу Сергій Малик разом із командою втретє бере участь в перегонах на солоному озері Бонневіль. Зараз чоловік встановив два рекорди на цих змаганнях.

У 2017 з першої спроби Малику вдалося розігнатися до 116 км/год. Минулоріч на ювілейних 70-х змаганнях українцю вдалося розвинути рекордні у своєму класі - 168 км/год. Цього року він намагатиметься встановити новий рекорд - понад 320 км/год. Для цього створив новий електромотоцикл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Європейському аеропорту працює робот-паркувальник

"Я намагався, щоб мотоцикл максимально залишався українським. Українська команда під українським прапором. Я придумав йому назву "The spirit of Ukraine" – "Дух України". Це вже електромотоцикл, який на 90% виробляється в Україні нашими фахівцями, - говорить президент Київського міського автомотоклубу Сергій Малик. - У цьому році хочу потрапити до "Клубу 200″ – це ті, хто виїжджає за 200 миль. В одній милі - 1,62 км/год, тобто більше 320 км/год".

Повноцінний тест-драйв електромотоцикла в Україні неможливо було провести. Для цього необхідна дорога із солі довжиною дві милі чи 3,2 км. За словами мотогонщика таке покриття надзвичайно сильно відрізняється від звичних асфальту, грунту піску чи навіть гравію. Створений ним мотоцикл не пристосований для доріг загального користування.

Сергій Малик встановив рекорд об'їхавши Україну вздовж кордону за 13 днів. Досягненням стала його мандрівка Європою протяжністю 32 тис. км, яка тривала 10 тижнів. Також чоловік влаштовував перегони на злітно-посадковій смузі з літаком.

Зараз ви читаєте новину «Найшвидший електромотоцикл українського виробництва доправили у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі