середа, 22 травня 2019 18:21

На автошляхи США випускають безпілотні фури

На автошляхи США випускають безпілотні фури
На автошляхи США випускають безпілотні фури. Фото: tucson.com

Поштова служба Америки почне використовувати безпілотні фури, розроблені стартапом TuSimple. Вантажівки будуть перевозити посилки мало не через півкраїни. Електричні фургони Ford придбала пошта США для перевезень вантажів між містами Фінікс і Даллас.

Вантажівки їздитимуть автономно, але у кабіні будуть водії і інженери для контролю за поїздкою.

Наразі це пробна програма, що включає п'ять поїздок у дві сторони між містами. Кожна з них має протяжність близько 3,3 тис. кілометрів або близько 45 годин в дорозі.

Фури будуть їздити національними магістралями. Техніці буде значно простіше контролювати дорогу, ніж легковикам-безпілотникам, які тестують у міських умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дорогах України поменшає вантажівок

У разі успіху тестового проекту, у поштовій службі США розраховують вирішити проблему з браком водіїв і поповнити автопарк самохідними фурами TuSimple.

Згідно з оцінками Американської асоціації вантажоперевезень, до 2024 року нестача водіїв складе приблизно 174 тисячі кадрів. Така тенденція зумовлена тим, що багато водіїв йдуть у відставку, а молоде покоління рідко вибирає цю професію, - повідомив tsn.ua.

Між тим, нові нормативно-правові акти США стосовно безпеки дорожнього руху вимагають, щоб водії вантажівок реєстрували пройдену відстань в електронному форматі. Це обмежує швидкість і впливає на показники перевезення вантажів.

Роботизовані автомобілі вийшли в свій перший рейс в Швеції.

Зараз ви читаєте новину «На автошляхи США випускають безпілотні фури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі