неділя, 19 травня 2019 15:44

Митники торгують даними про "євробляхерів": деталі

Митники торгують даними про "євробляхерів": деталі
Зловмисники передавали зацікавленим особам відомості про перетин кордону транспортними засобами на іноземній реєстрації та персональні дані водіїв. Фото: Апостроф

Служба безпеки України виявила митників, які продавали дані власників "євроблях".

Так, інспектор Одеської митниці за посередництва двох мешканців Вінниці продавали інформацію з обмеженим доступом, яка зберігається та обробляється у автоматизованій системі митного оформлення "Інспектор-2006", передає СБУ.

Зловмисники передавали зацікавленим особам відомості про перетин кордону транспортними засобами на іноземній реєстрації та персональні дані водіїв.

"Співробітники СБУ задокументували кілька фактів збуту зловмисниками службової інформації на загальну суму 30 тисяч гривень. Посередників правоохоронці затримали у Вінниці під час чергової спроби продажу даних", - пояснили у прес-службі СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада може розглянути відтермінування штрафів "євроблях"

Також на робочому місці затримали інспектора митниці.

Затриманим готують підозру в скоєнні злочинів передбачених ч 3 ст 362 (Несанкціоновані дії з інформацією) та ч 3 ст 368 (отримання хабара) ККУ.

Закінчення терміну пільгової легалізації "євроблях" спровокувало новий рекорд на ринку легкових автомобілів. За підсумками лютого первинну реєстрацію пройшли 90,8 тис. авто, з яких 85 тис. були імпортованими автомобілями з пробігом.

Зараз ви читаєте новину «Митники торгують даними про "євробляхерів": деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі