пʼятниця, 14 вересня 2018 15:56

Митники почали забирати євробляхи

Митники почали забирати євробляхи
На пункті пропуску "Устилуг" вилучили автомобіль Ford Focus. Фото: Антикор

На пункті пропуску "Устилуг" вилучили автомобіль Ford Focus.

Авто забрали через фіктивну нотаріальну довіреність, передає "Авто 24".

З початку року забрали близько 40 транспортних засобів за такої ж причини.

"Експертна вартість даного авто – близько 111 тисяч гривень", – сказали у прес-службі Волинської митниці Державної фіскальної служби.

За тиждень до вилучення той же Ford Focus намагалися ввезти через пункт пропуску "Ягодин". Однак громадянин не зміг пред'явити жодного документа про право користування чужою власністю. Тому отримав картку відмови в митному оформленні авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштуватиме розмитнення євроблях

"З початку цього року в зоні діяльності Надбужанського відділу прикордонної служби затримали 192 автомобіля. Головною причиною підробок нотаріальних посвідчень є фізична відсутність при оформленні документів реального власника авто", - каже виконувач обов'язків керівника Волинської митниці ДФС Євген Шелигацький.

За його словами, підвищений попит українських громадян на автомобілі з європейської реєстрацією створив цілий сегмент на транскордонному ринку послуг.

Польща, Литва і Німеччина лідери серед Європейських країн, з яких в Україну завозять авто з іноземною реєстрацією. За офіційними даними Державної фіскальної служби таких авто по Україні їздить щонайменше півмільйона.

Зараз ви читаєте новину «Митники почали забирати євробляхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі