четвер, 16 січня 2020 16:16

"Ми перестаємо бути країною електромобільної революції" – експерт

Протягом минулого року продажі електромобілів в Україні збільшилися на третину. Зареєстрували 7542 електричних машин. Із них 92% із пробігом — привезені зі США чи країн ЄС.

П'ятірка популярних моделей не змінилася. Найбільше купували японський Nissan Leaf. Цих моделей торік побільшало на 3217 одиниць. На другому місці – американська Tesla Model S. Їх придбали 623 штуки. На третьому — німецький Volkswagen e-Golf — 360 машин. Четверту сходинку посів німецький BMW i3, таких купили 338 одиниць, на п'ятій – італійський FIAT 500е.

"Темпи збільшення кількості електромобілів в Україні сповільнюються порівняно з минулими роками. Ми перестаємо бути країною електромобільної революції. Швидше за все, вже не будемо в десятці країн, де цей ринок розвивається найінтенсивніше в світі, – говорить Олександр Кравцов, СЕО компанії ElectroCars, автоексперт. – Основна причина: немає стимулювальних чинників. Раніше такими було повернення ПДВ й можливе підвищення ціни. В деяких країнах – це пільги для покупців електромобілів,"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торік українці найчастіше купували нові Renault

Серед нових електрокарів в Україні у лідерах Jaguar I-Pace. Цю модель обрали 145 українців. Продовжується зростання популярності комерційного електричного транспорту, у грудні придбали 482 електричні фургони. Найпопулярніші з них Renault Kangoo Z.E., Nissan e- NV200 і Peugeot Partner Electric.

"Якщо порівняти із трендовими моделями у країнах Євросоюзу, то там п'ятірка найпопулярніших електромобілів виглядає дещо інакше, ніж у нас. Наприклад, у лідерах там найбюджетніша модель Tesla – Model 3, на другому місці – Renault Zoe, на третьому – електричний Volkswagen Golf, потім вже йде Nissan Leaf і BMW i3", – говорить Олександр Кравцов.

Автор: Володимир Мукан
  Скільки купили найпопулярніших електромобілів в Україні
Скільки купили найпопулярніших електромобілів в Україні

Протягом 2019 року українці придбали 496,5 тис. легкових авто. Половина зареєстрованих оснащена дизельними двигунами, повідомляє асоціація "Укравтопром".

Зараз ви читаєте новину «"Ми перестаємо бути країною електромобільної революції" – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі