четвер, 06 червня 2019 11:06

Має 10-літровий бак і обприскує поля з повітря - презентували сільгоспдрон
10

Дрон-поливальник на Agro-2019
Фото: Богдан Піхачек
Дрон-поливальник на Agro-2019
Дрон-поливальник на Agro-2019
Дрон-поливальник на Agro-2019
Дрон-поливальник на Agro-2019

Новий дрон для сільського господарства презентували вчора на міжнародній агропромисловій виставці "Агро-2019". Вона відбувається у комплексі "Експоцентр України" на столичному проспекті Академіка Глушкова, 1.

Посеред виставкового центру знаходиться павільйон, де зосереджені, цифрові прилади, гаджети, GPS-пристрої. На сходинковому майданчику, ліворуч від входу до будівлі група чоловіків пакує дрони. На столі стоїть безпілотний літальний апарат у діаметрі близько 1,5 м. Знизу прикріплений

пластиковий бак.

"Це - дрон-обприскувач Agras від компанії DJI, - розповідає Дмитро Довженко, представник компанії Drone.ua. - Технологія прийшла з Китаю. У них дуже багато маленьких полів і вони свої культури, зокрема рис, обприскують вручну. Для оптимізації робочого процесу придумали цей безпілотник.

Дрон може бути дуже корисним і для українських приватних фермерів. Він потрібен для внесення добрив на краї полів. Особливо, коли територія має змінний ландшафт, зокрема круті підйоми, схили. У таких місцях не може пройти трактор-обприскувач, адже його штанги чіплятимуться за перешкоди. Для таких завдань ідеально підходить "Аграс".

Дрон оснащений сенсорами, які здатні зчитувати контури поверхні. Це дає можливість запрограмувати літальний апарат так, що якщо задати відстань від ґрунту, скажімо, 2 метри - він здійснюватиме політ утримуючи таку дистанцію від землі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пройде там, де гусеничні потонуть - показали новий український всюдихід

Компанія-виробник випускає безпілотники для різних сфер і з різним технічним потенціалом. Зокрема, є лінійка дронів DJI Enterprise. Літальні апарати конструюють спеціально для потреб промисловості. Деякі українські фірми закупляють такі для охоронної сфери, моніторингу виробництва та інспекції кранових установок.

На швидкій зарядці дрон здатен "залити" баки за 24 хв. до 100%.

Мультикоптер може взяти на борт до 10 л рідини. За один підхід він покриває від одного до 1,5 га поверхні для обробітку. За день апарат порає близько 30 га робочої площі.

Машина оснащена 8 електродвигунами, що встановлені на карбонових штангах. Деякі моделі обладнані камерами з тепловізорами і 30-кратним зумом.

"За один виліт "Аграс" може триматись у небі близько 15 хвилин. Підйомний потенціал мультикоптера - до 20 кілограм. Діапазон робочої висоти апарату — від 2 до 5 метрів. Ширина захоплення - від 5 до 9 метрів.

Серед функцій дрона — програмування. Перед тим, як його запустити, оператор має можливість прокласти польотний маршрут. Людина може позначити точки, якими рухатиметься літальний апарат. Якщо вам потрібно, скажімо, обробити конкретний клаптик землі, — оператор може визначити межі ділянки і дрон виконає роботу лише в тій зоні.

Виробляє ці літальні апарати Китай, але продукт дуже якісний. Зараз ця компанія є виробником №1 усіх дронів у світі. За якісними показниками ще ніхто їх не обігнав.

Ціна на модель від 15 тисяч євро до 20, залежить від комплектації", - розповів Дмитро Довженко.

Бородатий чоловік у червоних мокасинах і сонцезахисних окулярах на лобі продовжує складати літальні апарати у транспортні кейси . Закінчується перший день "Agro-2019".

Любителі техніки і просто охочі можуть відвідати міжнародну агропромислову виставку до 7 червня на столичному проспекті Академіка Глушкова, 1.

Із 4 по 7 червня у Києві відбудеться 31-а Міжнародна агропромислова виставка "Агро-2019". Команда організаторів із компанії ТОВ "ТД "Промфінінвест" за підтримці Мінагрополітики обіцяють вкотре зібрати на території національного комплексу "Експоцентр України" близько 1300 компаній із 15 країн світу.

Цього року Генеральним спонсором "АГРО-2019" є компанія "ТОТАЛ Україна", яка входить в четвірку найбільших нафтогазових компаній світу. Офіційний спонсор компанії – Corteva Agriscience™, єдина у світі велика науково-дослідницька компанія, що займається виключно сільським господарством. Організація надає виробникам один з найзбалансованіших портфелів продуктів: високоякісне насіння, інноваційні засоби захисту рослин, сервіси та цифрові рішення. Розміщує учасників і гостей: FAVOR PARK HOTEL.

Зараз ви читаєте новину «Має 10-літровий бак і обприскує поля з повітря - презентували сільгоспдрон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі