Ексклюзиви
вівторок, 11 травня 2021 21:46

Машини перших осіб держави та ексклюзивні Rolls Royce - 28 травня стартує фестиваль ретроавтомобілів
8

Сотні старовинних і рідкісних автомобілів зі всієї України покажуть на фестивалі OldCarLand.

Захід відбуватиметься 28-30 травня у Києві на території Державного музею авіації імені О.К. Антонова по вул. Медова, 1.

Всі ретромашини презентують під відкритим небом серед десятків літаків і гелікоптерів. Крім легковиків, можна буде побачити вантажівки, автобуси, мотоцикли, мотороллери, мопеди та велосипеди. У програмі – конкурси водійської майстерності на старовинних автомобілях, покази моди початку й середини ХХ століття, ралі на класичних транспортних засобах, змагання екіпажів у відтворенні різних епох. Захід організовує клуб технічної класики Old Car Serviсe.

Автор: Володимир Мукан
  Ексклюзивну техніку покажуть на OldCarLand
Ексклюзивну техніку покажуть на OldCarLand

"Родзинкою" цьогорічного фестивалю буде експозиція унікальних представницьких машин ручного збирання. На OldCarLand презентують радянські лімузини, якими їздили перші особи СРСР з 1940-х років по 1990-ті. Кожна із цих машин має історію, пов'язану із впливовими й відомими людьми та виконана в ексклюзивному варіанті. Серед таких – ЗіС-110 1946 року випуску. На цьому авто вперше в радянському автопромі встановили гідравлічні склопідйомники, одометр й інші сучасні на той час технічні пристрої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Споживає пару літрів бензину в місті - як їде гібридний кросовер Volvo

Одним із десятка вражаючих лімузинів рівня Rolls Royce є ЗіЛ-115  1978 року. Ним возили голову компартії України Володимира Щербицького. За 15 років випуску цієї моделі зробили тільки 106 таких ЗіЛів. Приїде на фестиваль і рідкісний автобус представницького класу ЗіЛ- 3207 "Юность", який відзначається високим рівнем комфорту.

Різноманітні автомобільні клуби та музеї покажуть на фестивалі машини, які їздили нашими дорогами понад 70 років тому. Чимало з них залишилися в єдиному екземплярі.

Автор: Володимир Мукан
  Ексклюзивну техніку покажуть на OldCarLand
Ексклюзивну техніку покажуть на OldCarLand

Одна з таких Peugeot 203 1949 року в оригінальному стані. Це перша післявоєнна модель виробника. Вона має цікаву емблему бренду на капоті, яка не схожа на пізніші версії. Будуть також італійські, німецькі й американські машини цього періоду випуску.

Автор: Володимир Мукан
  Ексклюзивну техніку покажуть на OldCarLand
Ексклюзивну техніку покажуть на OldCarLand

Очікуємо чимало знакових моделей двоколісної техніки. Можна буде побачити перший мотовелосипед у СРСР, який виробили на Харківському велозаводі у 50-х роках, перший мотовелосипед Львівського мотозаводу, а також – лінійку мопедів "Карпати", включно з останньою в історії версією "Карпати-4".

Автор: Володимир Мукан
  Ексклюзивну техніку покажуть на OldCarLand
Ексклюзивну техніку покажуть на OldCarLand

Традиційно для OldCarLand , на фестивалі пануватиме неповторна атмосфера для сімейного відпочинку, яскравих фото і неймовірного настрою.

Придбати квиток можна на сервісі karabas.com або в касах Державного музею авіації імені О.К. Антонова по вул. Медова, 1 у дні фестивалю. Вартість квитка – 150 грн

Зараз ви читаєте новину «Машини перших осіб держави та ексклюзивні Rolls Royce - 28 травня стартує фестиваль ретроавтомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути