середа, 24 вересня 2008 09:48

Lotus розробляє спортивний електрокар для Dodge

Компанія Chrysler вирішила привернути британську фірму LotusCars до створення спортивного електромобіля для марки Dodge. Як повідомляє Autonews.com, з посиланням на президента Chrysler по розробці нових продуктів Френка Клегона (FrankKlegon), цей електрокар зможе розгонитися з нуля до ста кілометрів на годину за п"ять секунд.

За словами Клегона, у компанії Lotus є величезний досвід по створенню унікальних легких шасі з алюмінію, а у Chrysler - досвід розробки електричних установок. При цьому за основу для майбутнього електромобіля Dodge планується узяти вже готову платформу купе LotusEuropa. Як повідомляє Jalopnik, перший прототип такої машини вже проходить тести.

Цей варіант, як вважають експерти, цілком розумний, тим більше що практично на тій же платформі (LotusElise) вже випускається один електромобіль - американський TeslaRoadster вартістю 109 тисяч доларів. Новинка від Dodge, швидше за все, буде масовим продуктом і тому ціна на неї буде значно нижча.

Нагадаємо також, що прототип спортивного електрокара Dodge був показаний цього року двічі - спочатку на автосалоні в детройті, а потім - в Женеві. Це задньопривідне купе DodgeZEO, яке обладнувалося 272-сильним електромотором і комплектом акумуляторів, що забезпечують запас ходу до 400 кілометрів без заряджання, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Lotus розробляє спортивний електрокар для Dodge». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі