пʼятниця, 10 квітня 2020 16:17

Легендарний лімузин Брежнєва виставили на продаж

Легендарний лімузин Брежнєва виставили на продаж
У Німеччині продають лімузин Леоніда Брежнєва. Фото uamotors.com.ua

У Німеччині продають лімузин Леоніда Брежнєва. Олдтаймер ГАЗ-14 "Чайка" має унікальний серійний номер 000001.

Офіційні документи підтверджують, що першим власником цього автомобіля був генсек ЦК КПРС – Леонід Брежнєв.

"Чайку" подарували йому на 70-річчя. Генеральному секретарю партії більше подобались американські лімузини, тому свій подарунок він передав до гаража партії.

Машина неодноразово змінювала власників і місце реєстрації. Нинішній власник придбав автомобіль 2011 року. Лімузин має темно-вишневий колір кузова, салон оздоблено бежевим велюром. В автомобілі є кондиціонер, електросклопідйомники та магнітола.

Під капотом встановлено 5,5-літровий V8 потужністю 220 к.с із 3-ступеневою автоматичною коробкою передач. Розганяється до 100 км/год. за 15 сек. На 100 км споживає 14-29 л пального. Зараз автомобіль - в Німеччині. Його ціна - 120 тис. євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Fiat представив новий пікап Strada

Раніше на порталі eBay виставили на аукціон седан BMW 740i (E38) 1997 року випуску. BMW 23 роки простояв у спеціальній капсулі з механічною циркуляцією повітря. Седан має 4,4-літровий бензиновий двигун без турбіни V8, з потужністю 286 к.с. Також є 5-швидкісна автоматична коробка передач і задній привід. Його пробіг становить всього 255 км.

Зараз ви читаєте новину «Легендарний лімузин Брежнєва виставили на продаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі