четвер, 17 квітня 2014 16:22

Кримським автомобілістам почали видавати перші російські номери

Кримським автомобілістам почали видавати перші російські номери
Фото: autoua.net

Жителі Криму і Севастополя вже отримують перші російські номери на свої автомобілі.

Незважаючи на повідомлення російських ЗМІ про те, що разом з новими знаками кримські водії отримали техпаспорта і посвідчення російського зразка, фактично видали тільки номери - заміну водійських посвідчень розпочнуть лише наступного тижня. Про це повідомляють Autoua.net посилаючись на прес-службу ДАІ Криму.

Про наклейки, якими кримські водії прикрашають свої автомобілі, ви можете послухати в доданому репортажі "Першого каналу", а ми розповімо, що перші автомобілісти отримали номери з кодом Москви, які навіть у самій Москві були введені тільки в минулому році і в загальному-то цінуються автолюбителями за "щасливі цифри". Далі номери будуть встановленого зразка: 82 для Криму, 92 - для Севастополя. Номери змінюють тільки тим, у кого є паспорт громадянина РФ, українські таблички вилучають.

У Криму зараз працює тимчасова група МВС Росії по реєстрації транспортних засобів і вона привезла з собою першу сотню номерів з Москви. Цікаво, що на відміну від процедури заміни паспорта України на російський, при якій громадянам Криму залишають українські паспорти, заміна номерів провадиться з вилученням українських. Будуть вилучати також українські водійські посвідчення, у ДАІ Криму відповісти не змогли. За даними ФМС Росії вже 150 тисяч кримчан отримали паспорти РФ.

Зараз ви читаєте новину «Кримським автомобілістам почали видавати перші російські номери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі