середа, 24 квітня 2019 09:53

Компанія Tesla створить власний суперкомп'ютер

Компанія Tesla створить власний суперкомп'ютер
Компанія Ілона Маска Tesla Motors оголосила про розробку власного суперкомп'ютера з штучним інтелектом. Він буде керувати електромобілями. Фото: Сьогодні.

Компанія Ілона Маска Tesla Motors оголосила про розробку власного суперкомп'ютера зі штучним інтелектом. Він буде керувати електромобілями.

Презентація відбулася в рамках конференції Tesla Investor Autonomy Day. Новий суперкомп'ютер буде використовуватися для управління автопілотом технології Full Self-Driving, передає Сьогодні.

В основі комп'ютера лежить ARM-процесор із використанням 14-нанометрового техпроцесу FinFET. Він виробляється за технологією CMOS. Процесор містить 6 млрд транзисторів і має обчислювальну продуктивність у 600 GFLOPS. Чіп буде працювати на 12 ядрах Cortex-A72 на частоті 2,2 ГГц, інтегрований GPU — на частоті 1 ГГц, а нейропроцесори — на 2 ГГц. У майбутньому буде використовуватися у всіх нових моделях Tesla Model.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мережу підірвало відео про перший український електрокар "Тарас: Реве та стогне edition"

На друкованій платі Full Self-Driving розташовані відразу 2 чіпсета: таке рішення спрямоване на підвищення відмовостійкості системи. У випадку відмови одного процесора, автоматично включиться інший. У Tesla Motors ймовірність повної відмови системи в рази нижче, ніж можливість серцевого нападу у здорового водія.

Один із них виступає в ролі дублюючого та автоматично включиться в момент, якщо інший вийде з ладу під час роботи електромобіля. У Tesla Motors запевняють, що ймовірність повної відмови системи в рази нижче, ніж можливість серцевий напад у водія.

Суперкомп'ютер із новітнім процесором перевершить свого попередника за продуктивністю в 21 разів і здатен виконати до 72 трлн операцій за секунду. Виробник також зазначив, що розробка нового чіпа виявилася на 20% дешевшою.

Базова версія машини Tesla Roadster зможе розганятися до 100 км/год за 2 с. Новий Tesla Roadster повинен стати найшвидшим серійним автомобілем. Його максимальна швидкість складатиме 400 км/год. Автомобіль проїжджатиме 402 м за 8,8 с.

Зараз ви читаєте новину «Компанія Tesla створить власний суперкомп'ютер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі