середа, 11 березня 2020 17:49

Коли варто продавати авто

Коли варто продавати авто
Фото: shoppingpl.com

Старі авто несуть загрозу не лише вам, а й вашим рідним. Крім того, старе авто може перетворитися на "пилосос" грошей і не повернути витрат навіть після продажу.

Gazeta.ua підготувала вам 5 порад, коли варто продавати авто.

Порада 1. Продавайте авто, коли витрати на обслуговування досягли свого піку. Навіть якщо ви постійно дотримувалися графіка техобслуговування, більшість деталей із часом стануть непридатними. І трапляється так, що запчастини або нереально знайти і придбати, або надто дорого. Це вагома причина, аби замінити старе авто на новіше.

Порада 2. З точки зору віку авто, його не варто "перетримувати". Бо потім може так статися, що стару автівку зможуть купити лише за дуже низьку ціну. Бо будь-яка, навіть хороша, машина з часом втрачає ціну. Тож варто її продавати одразу, коли ви зможете придбати авто вище класом.

Порада 3. Продавайте машину тоді, коли вона проїде містом понад 120 тис. км. Саме на міських дорогах авто зношується інтенсивніше, ніж на міжміських. Частіше треба прискорюватися, гальмувати. Двигун часто працює на холостих обертах – на світлофорах, у заторах. Для нього це не дуже добре, починає їсти мастило, на свічках з'являється нагар. Зазвичай після пробігу в 120 тис. км у "міських машин" кожні 2-3 місяці виникають якісь проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи справді встановлять камери для фіксації порушень ПДР - юрист

Порада 4. Автомобіль варто продати, якщо він побував у водоймі або був затоплений повінню. Після занурення в авто погано працюватиме електроніка, в салоні тхнутиме цвіллю. А сам двигун міг постраждати внаслідок гідроудару. Також у майбутньому кузов машини швидко згниє, оскільки вода потрапила у зварювальні шви та щілини.

Порада 5. Від авто варто відмовитися тоді, коли внаслідок ДТП воно втратило свою симетричність або ж постраждав двигун. У першому випадку втрата симетрії або геометрії кузова призводить до швидкого зношення колісної гуми та деталей ходової частини. А в салоні виникатимуть проблеми з пластиковою оббивкою – панелі з часом починають гриміти, бо злітають зі свого кріплення. У другому випадку силовий агрегат потрібно повністю перебирати й міняти в ньому від 60 до 80% деталей. А це надто дорого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сукні, акваріуми, боброловки - що забували українці в Uber

Компанія Tesla побудувала мільйон електрокарів. Це стало світовим рекордом, оскільки жоден з автовиробників не досяг таких масштабів.

Рекордним автомобілем став Model Y, повідомили в Tesla.

Зараз ви читаєте новину «Коли варто продавати авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі