понеділок, 28 лютого 2011 15:02

Koenigsegg розсекретив гіперкар Agera з двигуном на 1115 кінських сил
8

Шведський виробник ексклюзивних суперкарів Koenigsegg розсекретив "заряджену" модифікацію гіперкара Agera, що отримала в назві приставку R. Світова прем'єра автомобіля відбудеться на моторшоу в Женеві, яке відкриють для широкої публіки на початку березня.

Новинка одержала п'ятилітровий восьмициліндровий двигун з двома турбінами, який агрегатується з семиступінчастою роботизованою коробкою передач з двома зчепленнями. Мотор може працювати як біоетанолі E85 (він на 85 відсотків складається із спирту і на 15 з стандартного палива), так і на звичайному 95-му бензині. У першому випадку потужність агрегату становитиме 1115 кінських сил, а максимальний обертовий момент досягне 1199 Нм. У другому - 940 кінських сил і 1099 Нм.

Стандартний гіперкар Koenigsegg Agera має восьмициліндровий двигун об'ємом 4,7 літра і потужністю 910 кінських сил (1100 Нм), що працює в парі з секвентальною коробкою передач. З нуля до "сотні" така машина прискорюється за 3,1 секунди, а її максимальна швидкість становить 390 кілометрів на годину.

Про динамічні характеристики версії R поки не повідомляють. У компанії лише зазначили, що "заряджений" автомобіль оснащено спеціальними шинами, що витримують швидкість до 416 кілометрів на годину.

Зараз ви читаєте новину «Koenigsegg розсекретив гіперкар Agera з двигуном на 1115 кінських сил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі