середа, 25 лютого 2015 12:24

Кабмін ввів додатковий 5% збір на іномарки

Кабмін ввів додатковий 5% збір на іномарки
Фото:dt.ua

Кабмін опублікував розпорядження № 119-р, датоване 16 лютого 2015 року "Про завершення консультацій з міжнародними фінансовими організаціями щодо запровадження тимчасових заходів по стабілізації платіжного балансу".

Розпорядження вже вступило в силу. Таким чином, уряд розпорядився ввести додатковий збір на імпортні товари крім так званих "життєво необхідних" (нафтопродукти, газ, електроенергія, вугілля, деякі медичні вироби та ліки).

Згідно з Законом "Про заходи стабілізації платіжного балансу України" додатковий імпортний збір буде дійсним 12 місяців. Базою оподаткування є митна вартість товарів, а розмір ставки становить 5% і 10%, в залежності від групи за УКТЗЕД. Автомобілі потрапляють в категорію 5-відсоткового подорожчання.

Прийняття зазначеного Закону обґрунтовано "погіршенням стану платіжного балансу України і скорочення золотовалютних резервів країни".

Зараз ви читаєте новину «Кабмін ввів додатковий 5% збір на іномарки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі