середа, 21 листопада 2012 09:38

Гібрид Ferrari на 800 "коней" буде коштувати мільйон євро

Наступник суперкара Ferrari Enzo, випуск якого планується навесні наступного року, стане ще ближчим до ідеї "болід" Формули-1" на дорогах загального користування". Він стане легшим і швидшим, ніж Enzo, і отримає гібридну силову установку потужністю понад 800 к.с.

Майбутній флагман Ferrari, відомий поки під кодовим найменуванням F150, впритул наблизиться до співвідношення "одна кінська сила - один кілограм маси". Очікується, що вагу суперкара італійцям вдасться утримати на рівні 1110 кг. За відомостями порталу Autocar, це буде досягнуто завдяки великому використанню вуглепластиків. Зокрема, монокок, який ляже в основу силової структури кузова, важитиме всього 70 кг - на 20% легше, ніж аналогічний вузол Ferrari Enzo.

"Серцем" суперкара стане модернізований силовий агрегат від моделі F12 - на ній 6,3-літровий V12 розвиває 740 к.с. Однак на допомогу бензиновому мотору загони ще й електродвигун, який забезпечить 100 додаткових к.с. Кінцева сукупна потужність силової установки поки невідома, але вона безумовно перевищить 800 к.с. Повідомляється також, що суперкар не зможе пересуватися на одній електротязі. Електромотор буде використовуватися тільки для підвищення економії палива і поліпшення динаміки.

Цікаво, що інтер'єр суперкара, за відомостями Autocar, теж буде виконаний в стилістиці болідів F1, при цьому розташування водійського крісла та органів управління буде підганятися індивідуально під кожного покупця.

Прем'єра нового флагмана Ferrari може відбутися навесні в Женеві. За припущеннями європейських ЗМІ, кінцева ціна Ferrari F150 може наблизитися до мільйону євро.

Зараз ви читаєте новину «Гібрид Ferrari на 800 "коней" буде коштувати мільйон євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі