четвер, 24 січня 2008 12:37

General Motors залишилася світовим лідером за обсягом продажу автомобілів

 Американський автогігант General Motors обійшов японську Toyota за обсягами продажу у 2007 році, залишаючись за цим показником найбільшою у світі компанією. General Motors продав 2007 року  9 млн 369 тис 524 автомобілів - на три відсотки більше, ніж у попередньому.

Обсяги продажу "Тойоти", включаючи дві її дочірні компанії, які випускають малолітражки Daihatsu Motor і вантажівки - Hino Motor, виросли на 6% - до 9 млн 366 тисяч машин.

Не дивлячись на мінімальний розрив, корпорація General Motors знов зберегла за собою лідерство, яке утримує з 1931 року, хоча преса вже поспішила віддати лаври її японському конкурентові.

Тим часом, привід для цих спекуляцій дала сама Toyota, яка 10 січня оголосила, що продаж її продукції у  2007 році досягнуть 3 млн 370 тис машин. Крім того  Toyota була попереду конкурента в першій половині минулого року, а також обійшла General Motors і в третьому кварталі. Підвели японську компанію самі японці. Як повідомляється, свої прогнози корпорація будувала, виходячи з припущення, що обсяг продажу  автомобілів усередині Японії виросте на 1%, а він, навпаки, скоротився на 4%. За словами фахівців, аналітики компанії переоцінили рівень попиту на свої машини серед молодого покоління японців.

Водночас японська компанія не втрачає надії відібрати у американського суперника перше місце. За рахунок введення в лад нових виробничих потужностей за кордоном, включаючи запущений в грудні минулого року завод під Санкт-Петербургом, вона має намір довести продаж у 2008 році до 9 млн. 950 тис. автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «General Motors залишилася світовим лідером за обсягом продажу автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі