середа, 17 вересня 2008 12:11

General Motors представив серійний електромобіль Chevrolet Volt

Американський автогігант GeneralMotors офіційно представив серійну версію свого гібридного автомобіля ChevroletVolt. У продажу він повинен з"явитися в кінці 2010 року. Презентація була приурочена до церемонії святкування сторіччя існування концерну.

Гладкий заокруглений перед машини і гострокутна задня частина підсилює її аеродинамічні характеристики і економічність.

ChevroletVolt розрахований на чотирьох чоловік. Тільки на електротязі автомобіль може пройти приблизно 65 кілометрів, а на одному заряджанні і бензині разом - близько 500. Час заряду батареї - 3 години при живленні від 220 вольт і цілих 8 годин при живленні від 120 вольт розетки. Усередині автомобіля знаходитиметься спеціальний літій-іонний акумулятор на 16 кіловат годин, спеціально адаптований для щоденного використання. Потужність автомобіля складе 150 кінських сил.

GeneralMotors закликає федеральний уряд в прискореному порядку гарантувати компанії кредити у розмірі 25 мільярдів доларів на створення економічних автомобілів. Гібридні моделі окрім GeneralMotors розробляють німецький Daimler і японський Nissan.

Через високі ціни на бензин об"єм продажів GM в серпні скоротився на 20 відсотків. Невдалим останній місяць літа був і для головного конкурента GeneralMotors за світову першість - японською Toyota, повідомляє Cybersecurity.ru.

Зараз ви читаєте новину «General Motors представив серійний електромобіль Chevrolet Volt». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі