понеділок, 30 листопада 2020 17:32

Ford обрав завод для виготовлення електрокарів.

Ford обрав завод для виготовлення електрокарів.
Ford представив електромобіль Mustang Фото:Ford Handout

Американський виробник автомобілів Ford Motor знайшов новий завод для конструювання електрокарів. Він розташований в Кельні у західній частині Німеччини. Нині американська компанія Ford інвестувала €1 млрд для його обладнання. Про це повідомляє Automotive News Europe.
Ford Motor планує збирати електроавтомобілі за архітектурою MEB німецької марки Volkswagen. Раніше компанія говорила, що хочуть обрати підприємство для виготовлення електрокарів у м. Крайова в Румунії.
Але у січні 2019 року Ford і Volkswagen почали промислове співробітництво з виробництва комерційних фургонів і пікапів, згодом розширили сегмент до автономних автівок і електрокарів. Перші автомобілі такого симбіозу надійдуть у продаж 2023 року.
Генеральний директор компанії Ford Стюарт Роуліс каже, що Ford активно розглядає варіант розробити другий електрокар з архітектурою MEB. Втім, електромобілі Ford відрізнятимуться від електромобілів VW, заснованих на технології MEB.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР придбало 6 нових Land Cruiser на 8 млн грн

25 листопада 2009 року американський автовиробник General Motors випустив останній автомобіль Pontiac — білий седан G6. Завершилася 82-річна історія американської марки, що дебютувала в автосалоні Нью-Йорка 1926-го. Середньорозмірний седан Pontiac G6 почали випускати 2004 року на заводі в штаті Мічиган.

Зараз ви читаєте новину «Ford обрав завод для виготовлення електрокарів.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі