вівторок, 06 серпня 2019 18:48

Електромобілям даватимуть зелені номери - Зеленський підписав відповідний закон

Електромобілям даватимуть зелені номери - Зеленський підписав відповідний закон
Знак швидкісної зарядки ElectroCars на просп. Бандери, 5 у Києві Фото:Володимир Мукан

Електромобілі в Україні отримають спеціальні номери із зеленими символами. Це передбачає законопроект № 10405 . Його сьогодні підписав президент Володимир Зеленський.

Окрім цього у документі передбачено нові дорожні знаки, розмітку й інші нововведення, що дозволяють повністю зробити електромобілі повноправними учасниками руху. Наприклад, у законі прописано використання нових знаків для встановлення біля пунктів зарядки електромобілів, а також таблички "для електромобілів", "крім електромобілів". Їх внесуть в оновлені Правила дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Космічну Tesla Rоadster Ілона Маска привезли в Київ

Стануть законними і зелені лінії розмітки. Власників автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння, які займатимуть паркомісце біля зарядної станції, штрафуватимуть на суму від 340 до 510 грн.

Закон набуде чинності чинності із 1 січня 2020 року.

В Україні зареєстровано понад 25 тис. електромобілів і гібридів. За темпами зростання електромобілів й інфраструктури до них Україна входить до 10 країн-лідерів у світі.

Зараз ви читаєте новину «Електромобілям даватимуть зелені номери - Зеленський підписав відповідний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі