середа, 10 липня 2019 14:12

Електромобілі принесли Норвегії несподівані проблеми

Електромобілі принесли Норвегії несподівані проблеми
У Норвегії влада незадоволена шаленим ростом продаж електрокарів. Фото: motoringuru.com.au

У Норвегії влада незадоволена шаленим ростом продаж електрокарів і планує скасувати низку субсидій на екологічні авто.

Електромобілі вже відібрали половину ринку у дизельних і бензинових машин у Норвегії. Ба більше, до 2025-го у країні планують повністю відмовитись від паливних авто.

Ці плани цілком реальні, оскільки тут діють серйозні державні субсидії та надаються різні "бонуси" для покупців електрокарів. За авто на електриці не потрібно платити ПДВ, реєстраційний збір, за паркування і проїзд до центру деяких міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Елекрокар Uniti вже продають за ‎€15 тис.

Проте продаж екомобілів зростає так швидко, що державі це суттєво "б'є по кишені". Приток грошей від машин на паливі серйозно зменшився. Тепер у Норвегії готуються поступово відмовлятись від пільг і субсидій на екотранспорт.

Є й чи не серйозніша проблема, що торкнулась власників електрокарів, - тотальна нестача зарядних станцій. Водії скаржаться, що навіть опівночі у містах може бути черга з 3-4 машиниз на один нагнітач. Про це повідомили на tsn.ua.

У Норвегії 48% авторинку – електрокари. Найпопулярніша марка норвежців - Tesla.

Зараз ви читаєте новину «Електромобілі принесли Норвегії несподівані проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі