пʼятниця, 18 жовтня 2019 09:17

Електрокари змагалися у швидкості

Електрокари змагалися у швидкості
Електрокари Porsche Taycan і Tesla Model S поборолися у швидкості. Фото: Auto24

Після нещодавньої презентації Porsche Taycan Turbo S YouTube-канал Car Benchmarks вирішив перевірити, наскільки німецький електрокар виявиться швидше або повільніше за американського дітища Ілона Маска Tesla Model S P100D.

Для перевірки обрали коротку трасу довжиною 400 м (чверть милі), а також імітували різні перешкоди з поверненням на свою смугу. З'ясувалося, що, попри те, що Tesla виграє у Porsche за динамікою та потужністю, "німець" володіє вагомими козирями у швидкості, керованості та високому крутному моменті. Тому в обох тестах Porsche Taycan Turbo S здобув перемогу над Tesla.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Porsche розкрили подробиці виходу електрокросовера Macan

Седан Taycan Turbo S оснащений двома електромоторами, 2-ступінчастим редуктором і тяговою батареєю ємністю 93,4 кіловат-години. Сумарна потужність силової установки складає 761 к.с. і 1050 Нм, що дозволяє "німцеві" розігнатися до 100 км/год. за 2,8 с., а максимальна швидкість складає 260 км/год.

Американська Tesla Model S P100D, що брала участь у заїзді, видає 773 к.с. і 967 Нм моменту і здатна розігнатися до 100 км/год. за 2,6 с. Максимальна швидкість ліфтбека - 250 км/год.

Зараз ви читаєте новину «Електрокари змагалися у швидкості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі