четвер, 12 вересня 2019 12:47

Експерт розповів, хто у виграші від нерозмитнення євроблях

Експерт розповів, хто у виграші від нерозмитнення євроблях
Штрафи для "євробляхерів" відтермінували на три місяці Фото: 0312

Термін, коли євробляхери можуть розмитнити автомобіль без застосування штрафів, збільшили на 90 днів.

Відповідний законопроект Володимира Зеленського підтримали 284 народні депутати. Тепер розмитнити автомобілі їхні власники зможуть лише за 100% ставками акцизного збору.

"Найбільше в цій ситуації виграли власники євроблях, які так і не розмитнили свої машини, - говорить журналіст Тарас Брязгунов. - За ці 90 днів нардепи обіцяють зробити новий закон для автомобілів із іноземною реєстрацією, змінити систему розмитнення та відтермінувати введення норм Євро-6 до 2020-го. І якщо вони не приймуть такий закон, то ситуація буде просто абсурдною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада полегшила життя євробляхерам ще на 3 місяці

Під час презентації законопроекту представник президента в Раді Руслан Стефанчук повідомив, що це останнє відтермінування і більше депутати не продовжуватимуть термінів періоду звільнення власників євроблях від штрафів.

"Незрозуміло, що робити власникам машин на єврономерах, яким вже виписали штраф від 8,5 до 18 тисяч гривень. З 22 серпня Державна фіскальна служба оштрафувала понад 240 таких автомобілістів, - додає Брязгунов. - У законопроекті нічого не вказано про таких осіб. Власники штрафів можуть звертатися до суду та оскаржувати їх. Я впевнений, що декому це вдастся".

З 22 серпня набула чинності норма про штрафні санкції для власників євроблях.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, хто у виграші від нерозмитнення євроблях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі