середа, 23 вересня 2020 18:41

Експерт розповів, чому держава не заробляє на штрафах ПДР

Експерт розповів, чому держава не заробляє на штрафах ПДР
Розповіли про недосконалу процедуру інформування порушників ПДР Фото: tvoemisto

Понад 90% всіх проваджень щодо стягнення штрафів за порушення правил дорожнього руху не закриті. Про це повідомив сьогодні під час конференції експерт у сфері створення і розвитку інноваційних сервісів і додатків Денис Дмитров.

Держава може заробляти на штрафах, а не втрачати кошти. Однією з головних проблем є недосконала процедура інформування порушників Правил Дорожнього Руху, вважає він.

Для розв'язання проблеми необхідно оцифрувати процедуру надання даних для сплати виконавчого провадження за допомогою зовнішнього сервісу. Для цього Міністерство юстиції України надало доступ до даних у базі Виконавчої служби, а саме: типи проваджень, суми штрафів та реквізити оплати.

Це дозволить водіям-порушникам сплачувати борги через смартфони, а у держави з'явиться можливість отримати додаткових 638 млн грн.

"Завдяки наданню доступу до даних про адміністративні правопорушення відсоток своєчасно сплачених штрафів досяг 77% від загальної кількості винесених постанов. 75% оплат виконали через онлайн сервіси", — розповідає Артем Коробка, заступник директора державної IT-компанії "ІНФОТЕХ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, як не позбутися авто через несплату штрафів ПДР

Законопроєкт №2695 ініціює підвищення штрафів для водіїв за перевищення швидкості. Про це повідомив 8 вересня заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко в прямому ефірі телеканалу НАШ.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому держава не заробляє на штрафах ПДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі