четвер, 04 червня 2020 19:10

Для армії виготовляли летючі автомобілі

Для армії виготовляли летючі автомобілі
Curtiss-Wright Model 2500 Air Car. Фото: RodBearden

На початку 1960-х років армія США придбала два екземпляри літаючих автомобілів, які створила авіабудівна компанія Curtiss-Wright.

Архівні кадри свого часу демонструвались лише армії США, а самі літаючі автомобілі також призначались для потреб військових, повідомили в Auto24.

Військові експериментували та досліджували нові типи транспорту для потреб армії і Curtiss-Wright Model 2500 Air Car мав чимало переваг, щоб зацікавити силовиків.

Curtiss-Wright Model 2500 Air-Car був машиною на повітряній подушці, яка могла зависати на висоті 15-20 см над поверхнею, включаючи болото, сніг, кригу і воду. Саме всюдихідність машини зацікавила військових. Авіавиробник планував випустити комерційну цивільну модель літаючих автомобілів.

Довжина машини – 6,4 метри, ширина – 2,4, висота – 1,5. Максимальна швидкість транспорту – 55 км/год, автономний пробіг – 2 години, Curtiss-Wright міг перевозити до півтонни вантажу, рухати у будь-якому напрямку і обертатись довкола своєї осі. У рух автомобіль призводив 280-сильний авіамотор, що обертав два гвинти попереду та позаду кабіни, управління здійснювалось за рахунок поворотних повітроводів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дорозі зафільмували магічну коробку

У Ахмадабаді, Індія, під час дезінфекції скутера, дезінфектор потрапив на гарячий мотор і спалахнув.

Відео інциденту опублікували на YouTube.

Зараз ви читаєте новину «Для армії виготовляли летючі автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі