вівторок, 29 жовтня 2019 19:21

Десятки раритетних машин і ралі містом - відзначили День автомобіліста
34

Відзначення Дня автомобіліста в Києві
Фото: Володимир Мукан
Відзначення Дня автомобіліста в Києві
Відзначення Дня автомобіліста в Києві
Відзначення Дня автомобіліста в Києві
Відзначення Дня автомобіліста в Києві

27 жовтня на Контрактовій площі у Києві зібралося 7 десятків ретроавтомобілів. Там відзначали День автомобіліста.

Машини вишикували ближче до корпусу університету "Києво-Могилянська академія". Серед них — радянські, німецькі, чехословацькі, австрійські моделі. Всі приїхали своїм ходом, більшість — у чудовому стані — із реставрованими або добре збереженими кузовами.

"Саме на цій площі столичні автомобілісти й власники ретроавтомобілів збираються вже не один десяток років. Це стало чудовою традицією. У такий час і в цьому місці ми закриваємо цьогорічний автомобільний сезон, - говорить організатор заходу Павло Лозовенко. Він керує клубом технічної класики Old Car Service - Сьогодні тут можна побачити багато рідкісних і унікальних машин, які лишилися в єдиному екземплярі. Але найголовніше — тут чудова атмосфера. На цій площі в останню неділю жовтня важко знайти байдужих до автомобілів".

Найбільше на захід приїхало автівок, зроблених до 1980 року. Із найстаріших

- австрійський Steyr 220 1939 року Mercedes-Benz 170 1935 року, Fiat-NSU 1100 Sport Cabriolet 1938 року, Skoda Popular 1939 року, DeSoto S-6 1939 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велетенські крила та багато хрому: на OldCarLand показали 3 неймовірних Cadillac

Можна було побачити і моделі, які були рекордсменами за перебуванням на конвеєрі. Один із таких — Volkswagen Käfer. Авто випускали із 1938 року по 2003 рік. За цей час виробили 21,5 млн одиниць.

Крім цього були на відзначенні Дня автомобіліста нереставровані машини у заводському стані. Це переважно моделі, які практично не використовували і зберігали в належних умовах. Серед них — ВАЗ-2102 із пробігом близько 14 тис. км. А також - ГАЗ-24 "Волга" 1978 року випуску. Машина має заводську фарбу, обшивку салону, хромовані деталі та всі "рідні" вузли.

Біля синього ГАЗ-21 розгорнули майданчик клубу "Ретро рулит" із експозицією дитячих електронних ігор, двоколісної техніки для дітей і старовинних аудіопристроїв.

Для учасників провели ретро-ралі — потрібно було виконати ряд завдань і проїхати заздалегідь спланований маршрут містом. Перемагають ті, хто допускає найменше помилок під час проходження відрізку шляху.

Ближче до метро Контрактова площа організували на закритому парканом майданчику слалом.

У жовтні відбувся найбільший технічний фестиваль в Україні OldCarLand. Головною темою заходу були американські автомобілі.

Зараз ви читаєте новину «Десятки раритетних машин і ралі містом - відзначили День автомобіліста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі