середа, 03 червня 2020 14:03

День велосипеда: чим корисна їзда на велосипеді

День велосипеда: чим корисна їзда на велосипеді
Велосипеди часто використовують навіть для прикрашання закладів. Фото: Ярослава Буряковська

Третій рік поспіль у світі 3 червня святкують День велосипеда.

Резолюцію щодо цього дня призначили 12 квітня 2018 року, її співавторами виступили 56 країн. А ініціатором став соціолог Лешек Сібільський. Учений спеціалізується на таких темах, як сім'я, глобальна бідність, зміни клімату та спорт як інструмент соціальної інтеграції. У юні роки він входив у національну збірну Польщі з велоспорту, тому зараз і займається популяризацією велосипедів.

Велосипед - простий, недорогий, надійний і екологічно чистий. Також він сприяє поліпшенню екології та здоров'я людини. Тому ООН закликала держави-учасниці брати до уваги передову практику і засоби для пропаганди користі велосипеда серед всіх членів суспільства.

На сьогодні найбільше велосипедів у Нідерландах. Лише у самому Амстердамі побудовано понад 400 км велодоріжок. А за кермом велосипеда - десь 90% населення. Також великий відсоток велосипедистів - близько 80% - в Данії. 75% - у Німеччині. Ці країни - лідери з велоруху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 96 кілометрів на велосипеді. Куман розповів, що передувало серцевому нападу

Головна користь велосипеда

1. Організм стає витривалішим. Багато фітнес-інструкторів стверджують, що велосипедна їзда є кращим вибором аеробного навантаження. Особливо для жіночого організму.

2. Велосипед допомагає схуднути. Під час їзди працюють сідничні м'язи і спалюють калорії. Під час їзди на велосипеді можна витратити 350-500 ккал на год.

3. Під час регулярних тренувань поліпшується обмін речовин.

4. Велосипед провокує викид ендорфінів, тому його можна вважати спортом, який покращує настрій.

Рік тому президент Володимир Зеленський призначив Юлію Мендель своїм прессекретарем. Відповідний указ глава держави видав 3 червня 2019 року.

Одразу після свого призначення Мендель під стінами Офісу президента обіцяла:

"Президент не ховається від медіа. Щотижня він щось коментує. Він ніколи не відмовляє у коментарі. Ми будемо робити брифінги якомога частіше. Доносити позицію президента, відповідати на запитання".

Зараз ви читаєте новину «День велосипеда: чим корисна їзда на велосипеді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі