пʼятниця, 10 квітня 2020 13:51

Де обіцяна підтримка вітчизняного виробника? Тендер із закупівлі самоскида виграв іноземний виробник
4

Вантажівки КрАЗ відомі міццю, надійністю, простотою в експлуатації та ремонті у більш як 70 країнах світу
Фото: autokraz.com.ua
Вантажівки КрАЗ відомі міццю, надійністю, простотою в експлуатації та ремонті у більш як 70 країнах світу
Вантажівки КрАЗ відомі міццю, надійністю, простотою в експлуатації та ремонті у більш як 70 країнах світу
Вантажівки КрАЗ відомі міццю, надійністю, простотою в експлуатації та ремонті у більш як 70 країнах світу

8 квітня тендерний комітет оголосив про визначення переможця у відкритих торгах на закупівлю товару "Великовантажні мототранспортні засоби (самоскид МАЗ-5550 С3 обладнаний відвалом (або еквівалент)" для Полтавського комунального автотранспортного підприємства №1628.

Обрано вантажний автомобіль білоруського виробника - самоскид на базі МАЗу. А пропозицію місцевого виробника - "АвтоКрАЗу", дешевшу на 750 тис. грн, відхилено.

Серед п'яти учасників торгів "АвтоКрАЗ" надав одну з найбільш економічно вигідних пропозицій - самоскид КрАЗ-5401С2-500 із відвалом, що відповідає всім заявленим технічним параметрам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зерновоз КрАЗ-6511С4 отримає один із найбільших агрохолдингів

"Економія бюджетних коштів та підтримка автовиробництва в регіоні не стали пріоритетом для влади Полтави. Не зважили навіть на те, що у Білорусі немає металургійних виробництв, а для виготовлення МАЗів на 90% використовують метал, комплектуючі з Росії.

Оснащений самоскид МАЗ російським санкційним двигуном – ЯМЗ-53623. Це підтверджує технічна документація до тендеру. Тобто кошти українських платників податків використовуються для розвитку економіки країни-агресора, для посилення залежності економіки України від іноземного виробника. При цьому страждають вітчизняні заводи, без роботи залишаються тисячі українців, вимиваються кошти з державного, обласного, міського бюджетів", - йдеться на сайті компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автомобілі "КрАЗ" – основа формування сильної та незалежної армії

Названа у протоколі причина відхилення пропозиції "КрАЗу" - неправомірна та упереджена. Мовляв, подані матеріали не відповідають умовам тендерної документації. Потрібна звітність ТОВ "КрАЗ" - дилера ПрАТ "АвтоКрАЗ" - за два звітних періоди, а не за один. Але ТОВ "КрАЗ" повідомив, що підприємство розпочало діяльність лише у травні минулого року, тому апріорі не могло виконати цю вимогу.

Від керівників міста неодноразово лунали обіцянки підтримати замовленнями власного товаровиробника - "АвтоКрАЗ", яке через кризу та спад на внутрішньому ринку переживає нелегкі часи. Та на ділі цього не сталося. Підприємство сплачує значні податки до бюджетів різних рівнів. Та занепокоєння його долею і долею працівників, зайнятих на виробництві, залишається тільки декларацією.

"АвтоКрАЗ" входить до десятки світових лідерів з виробництва великовантажних автомобілів. Єдиний виробник в Україні вантажівок, що має замкнутий технологічний цикл виробництва. Виробляє вантажні автомобілів, причепи та напівпричепи. Модельний ряд налічує 33 базові моделі, майже 350 модифікацій і понад 1500 комплектацій дво- , три- і чотиривісних вантажівок. Це — автомобілі-самоскиди, сідельні тягачі, бортові автомобілі, лісовози. На підприємстві працюють представники 300 професій. Загальна чисельність близько 4 500 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Де обіцяна підтримка вітчизняного виробника? Тендер із закупівлі самоскида виграв іноземний виробник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі