четвер, 27 вересня 2018 17:41

Де евакуатор: показали "дію" нового закону
7

Сьогодні почав діяти новий закон про паркування. Документ 30 березня підписав президент Петро Порошенко.

Незважаючи на те, що у влади було 9 місяців на підготовку, нічого не змінилося. На центральних вулицях Києва не знайшли жодного евакуаторів. Екіпажів поліції і паркувальних інспекторів за роботою також не помітили, передає "Авто 24".

Університет ім. Т. Шевченка. Паркування у два ряди, несплата за паркування. Фото: auto.24tv.ua
Бульвар Т. Шевченка. Стоянка на пішоходному переході. Фото: auto.24tv.ua
Вул. Хрещатик. Стоянка на зупинці громадського транспорту. Фото: auto.24tv.ua
Бесарабська площа. “Заборонений” законом паркувальник допомогає поставити машину та збирає за це гроші. Фото: auto.24tv.ua
тадіон “Олімпійський”. Паркування в 4 ряди. Фото: auto.24tv.ua

На ранковому засіданні Київради мер столиці Віталій Кличко фактично визнав, що київська влада не почала наводити лад на вулицях міста в перший день дії нового закону. Оправдовувався тим, що обов'язковою умовою втілення положень закону є фото- і відеофіксація порушень. Проте досі не затверджені стандарти технічних засобів, які мають фіксувати ці порушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фіксуватиме не тільки швидкість - патрульним видали нові прилади

"Як ви знаєте, сьогодні вступив в силу новий закон про паркування. Точніше, мав би вступити. Чому мав би? Бо досі не ухвалена підзаконна база для його реалізації",- каже Кличко. - "Ми зверталися і зараз звертаємося і до Міністерства внутрішніх справ, і до центру стандартизації і метрології невідкладно визначити всі необхідні засоби і механізми роботи. В тому, що залежить від міста - ми все робимо".

За новим законом передбачено три режими притягнення водія до відповідальності. Перший - за допомогою спілкування між правоохоронцем і порушником, аналізу документів і написання протоколу. Другий - в Україні нарешті з'явиться автофіксація правопорушень. Дані з відеокамер надходитимуть до поліцейського відділку. Третій - поліцейські і інспектори на парковці отримали право в ручному режимі фіксувати факт правопорушення за допомогою відеокамер, які ведуть запис місця, часу і дати ДТП або правил паркування за відсутності водія.

Зараз ви читаєте новину «Де евакуатор: показали "дію" нового закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі