понеділок, 25 травня 2020 10:55

Чоловіки чи жінки: хто більше злиться за кермом

Чоловіки чи жінки: хто більше злиться за кермом
Жінки за кермом в середньому на 12% зліші за чоловіків Фото: Checkpoint

Британський підрозділ марки Hyundai провів дослідження про те, яка стать поводиться за кермом більш агресивно.

В опитуванні взяли участь 1 тис. британських водіїв, повідомляють в Hyundai.

Під час дослідження учасники оцінювали свою емоційну реакцію на різні подразники, серед яких звуки, запахи, тактильні та смакові відчуття при будь-яких сценаріях водіння.

Як результат, жінки за кермом в середньому на 12% зліші за чоловіків. Так, вони частіше сигналять і кричать на машини, що їх підрізали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали топ-7 вживаних авто для великої сім'ї

Крім того, жіноча стать на 14% більше злиться на пасажира, який пристає з цінними вказівками, і на 13% менш терпляча до водіїв, які забувають вмикати сигнали повороту.

"Причина агресії жінок-водіїв криється в древніх інстинктах, - говорить поведінковий психолог ыз Голдсмітського університету Лондона і керівник дослідження Патрік Фаган. - У жінок більше розвинені "оборонні" інстинкти, які змушують їх гостріше сприймати небезпеку і агресивніше на них реагувати".

Існує 2 домінуючі емоції, які викликає у людей водіння: щастя і відчуття свободи та злість, коли водій відчуває втрату контролю над ситуацією.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки чи жінки: хто більше злиться за кермом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі