четвер, 08 квітня 2021 09:36

Церква хотіла скасувати перегони "Формули -1"

Церква хотіла скасувати перегони "Формули -1"
Церква хотіла скасувати перегони "Формули -1" фото: xsport.ua

8 квітня 2001 року церква виступила проти "Формули -1". Це сталося через те, що чемпіонат "Гран-прі Сан-Марино" мав відбутися на Великдень.

Архієпископ приїхав на автодром "Імола", щоб поспілкуватися з керівництвом перегонів. Один із керівників Джанфранко Томассолі намагався пояснити, що проведення "Гран-прі" не зазіхає на інтереси церкви.

Сутичка між служителем церкви й керівництвом "Формули-1" завершилася компромісом. Уранці, перед початком перегонів, відслужили месу. Для проведення служби спеціально запросили священника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У море вийшов найбільший лайнер у світі

"Формула-1" — чемпіонат світу з кільцевих перегонів на автомобілях з відкритими колесами. Він відбувається під егідою Міжнародної Автомобільної Федерації.

Команди учасники змагань Формули-1 використовують гоночні автомобілі власного виробництва. Тому для кожної команди вкрай важливо мати не лише швидкого і стабільного пілота та гарну стратегію, але й надзвичайно сильний конструкторський відділ.

Зараз ви читаєте новину «Церква хотіла скасувати перегони "Формули -1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі