пʼятниця, 25 березня 2011 10:10

Через японський землетрус випуск автівок скоротиться на третину

Через японський землетрус випуск автівок скоротиться на третину

Нестача комплектуючих для автомобілів, спровокована землетрусом у Японії, може призвести до скорочення обсягів світового виробництва автомобілів приблизно на 30%.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дослідницьку компанію IHS Automotive.

Якщо потерпілі в результаті землетрусу заводи, що випускають комплектуючі для автомобілів, не зможуть відновити виробництво протягом шести тижнів, випуск автомобілів у світі може знизитися на 100 тис. машин на добу, заявив віце-президент IHS Майкл Робіна. На цей момент автомобільна галузь щодня випускає від 280 тис. до 300 тис. автомобілів.

Поки глави автоконцернів утримуються від прогнозів щодо можливого падіння випуску автомобілів, топ-менеджери компаній намагаються знайти альтернативні джерела поставок комплектуючих. Якщо ніяких рішень не буде знайдено, більшість найбільших світових автовиробників зіштовхнеться з їх нестачею вже в середині квітня.

Одним з найбільш вразливих у цій ситуації компаній Робіна назвав Honda Motor Co., яка в четвер оголосила про продовження періоду призупинення діяльності на двох майданчиках зборки автомобілів до 3 квітня. У компанії підприємства 110 постачальників розташовувалися в зоні, що постраждала від землетрусу.

Toyota Motor Corp.була змушена зупинити складання на всіх своїх підприємствах в Японії принаймні до 26 березня. General Motors Co. призупинила роботу двох заводів у Європі з випуску малолітражних автомобілів через нестачу комплектуючих.

Зараз ви читаєте новину «Через японський землетрус випуск автівок скоротиться на третину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі