понеділок, 07 квітня 2014 14:07

Через кризу росіяни не побачать Ё-мобіль і суперкари Marussia
3

Останній робочий день співробітників компанії Marussia Motors. Фото Михайла Петренка
«Ё-мобіль»
Marussia F2

Російський мільярдер Михайло Прохоров закрив проект гібридних "Ё-мобіля". Всю документацію і ноу-хау, пов'язані з автомобілем, бізнесмен продав державному інституту НАМИ за символічні €1. У Прохорова залишиться тільки бренд "Ё".

Про це повідомляє Комерсант із посиланням на договір про передачу прав.

Під проект гібридних "Ё-мобіля" з газобензиновим двигуном і електричною трансмісією було створено СП "Е-Авто" (51% у ОНЕКСИМа Михайла Прохорова, 49% у холдингу "Яровіт" Андрія Бірюкова). Зараз ОНЭКСИМу належить вже 85% цієї компанії.

Ціна "Е-мобіля" могла скласти 350-500 тис. рублів ($10-14 тис.) Початковий обсяг виробництва планувався в 20 тис. машин в рік, було зібрано 215 тис. попередніх заявок. Бюджет проекту оцінюється в €150 млн, випуск машин повинен був початися в травні 2012 року. У 2011 році "Е-Авто" підписала угоду з Петербургом про будівництво заводу, але терміни запуску не раз зсувалися. Тепер цей завод планують продати.

Джерела видання відзначають, що через зростання цін на обладнання, пов'язаного з ослабленням рубля, і спадом авторинку ціна проект виявився нерентабельним.

Крім того, як повідомляє видання Аutoua посилаючись на користувача форуму Cardesign.ru Григорія Гомельчука, який стверджує, що інженери і працівники компанії Marussia Motors, які працювали над створенням першого російського суперкара, звільнені, а сам проект закривається. Ця інформація поки що неофіційна.

Зараз ви читаєте новину «Через кризу росіяни не побачать Ё-мобіль і суперкари Marussia». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі