середа, 30 вересня 2020 14:22

"Це не вплине на умови страхування" - страховики прокоментували збільшену міру покарання за автовикрадення

"Це не вплине на умови страхування" - страховики прокоментували збільшену міру покарання за автовикрадення
У столиці викрадають авто. Фото: biz.liga

За викрадення авто передбачили нове покарання — злодіїв садитимуть до в'язниці на термін від трьох до п'яти років без можливості сплатити штраф. Це передбачає новий закон, який підписав Володимир Зеленський 22 вересня. Про це повідомляє Офіс президента.

Міра покарання залежить від вартості автомобіля, тоді як раніше враховували збиток, заподіяний авто.
За авто, яке коштує від 105 100 до 262 750 грн, злочинця посадять за ґрати на 5-8 років і конфіскують майно.
А якщо вартість машини перевищуватиме 262 750 грн, то ув'язнять на 8-12 років.

"Загальна орієнтація закону правильна. Його спрямовано на захист приватної власності, але внутрішні аспекти викликають безліч питань, - говорить Gazeta.ua начальник відділу зв'язків страхової компанії INGO Олександр Мельничук. — Дивно, що є градація автомобілів залежно від вартості. Злочин є злочин, і не важливо, скільки коштує предмет викрадення. Це приватна власність іншої людини. Якщо закон створено, щоб захистити громадян, то зробіть для людей однакові умови і боріться з таким явищем, як викрадення і шкода приватній власності".
В Україні за 8 місяців цього року рівень розкриття крадіжок авто становить 52%, що вдвічі вище, ніж 2016 року за аналогічний період.

"Найчастіше викрадають автомобілі на стихійних стоянках без охорони. Ми створили список машин-фаворитів для злодіїв. Перше місце посідає Toyota, далі: Mazda, Lexus, Mercedes", — говорить експерт.

Щоб запобігти неприємній ситуації, експерт рекомендує встановити додаткові засоби захисту — протиугінні системи, спеціальні замки, блокувальники керма та дверей, коліс, педалей тощо.

"Новий закон жодним чином не вплине на страхування. Умови не зміняться, і навряд чи зміниться статистика викрадень. Для нашої страхової компанії не принципово, де стався злочин. Ми далі компенсуємо збитки нашим клієнтам", — додав експерт Олександр Мельничук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студент із В'єтнаму побудував копію бетмобіля - відео

Харківський поліцейський місяць їздив на викраденій в Києві Mazda 6. Власник знайшов автомобіль, але повернути так і не зміг.

Зараз ви читаєте новину «"Це не вплине на умови страхування" - страховики прокоментували збільшену міру покарання за автовикрадення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі