середа, 25 листопада 2020 14:20

Cadillac зробив революцію у світі автомобільного дизайну
7

Cadillac Coupe DeVille
Фото: gmheritagecenter
Cadillac Coupe DeVille
Cadillac Coupe DeVille
Cadillac Coupe DeVille
Cadillac Coupe DeVille

З конвеєра заводу Clark Street Assembly 25 листопада 1949 року в Детройті, на заході Америки, зійшов мільйонний автомобіль компанії Cadillac. Його назвали Cadillac Coupe DeVille. Крім титулу, ювілейний автомобіль Cadillac отримав оновлений двигун V8 потужністю 160 к. с.

Уперше компанія Cadillac створила автомобіль у конфігурації твердого даху. Вони прибрали віконні дверні арки для кращої видимості дороги. Такий формат запропонував один з розробників компанії. Він побачив, що його дружина їздить на кабріолеті з піднятим дахом, але з опущеним склом, щоб не зіпсувати зачіску під час поїздки. Це надихнуло компанію Cadillac поекспериментувати з відкидним дахом.

Новітня модель Cadillac Coupe DeVille зробила фурор в автомобільному світі, а наступного року потрапила на шпальту каталогів як найдорожчий автомобіль. Його випускали до 2005 року. На момент виходу в США він коштував ₴3998, це понад 113 тис. грн.

1954 року автомобілі марки Cadillac змінили дизайн, кузов став довшим і нижчим, збільшили колісну базу. Розробники оновили й зовнішній вигляд кабріолетів: повністю змінили "передок", бокові частини та задні крила, додали панорамне вітрове скло.

1956-го представили нову чотиридверну версію моделі Cadillac Sedan Deville. Окрім наявності додаткових дверей, кабріолет більше нічим не відрізнявся від звичайної комплектації седану. За перший рік їх продали у 2 рази більше, ніж у кузові купе. Протягом наступних 15 років седани випереджали купе за обсягом виробництва.

Чергова зміна поколінь Cadillac відбулась 1957 року. Компанії вдалось ще більше занизити автомобілі, завдяки встановленій хребтової рами. Керувати автомобілем стало легше, бо додали передню підвіску. Встановили однакову колію для передніх і задніх коліс Cadillac. Змінили й зовнішній вигляд транспорту. Виступи на задніх крилах перетворили на "плавники". Саме цей елемент став відмінною рисою Cadillac кінця 1950-х.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З конвеєра зійшов останній Pontiac

23 листопада 1954 року американська корпорація General Motors випустила 50-мільйонний автомобіль — Chevrolet Bel Air Sport Coupe 2-door. Він був позолочений як зовні, так і всередині. 600 автомобільних частин покрили 24-каратним золотом, а на дверях розмістили золотий медальйон, який створили з нагоди випуску ювілейного автомобіля.

Зараз ви читаєте новину «Cadillac зробив революцію у світі автомобільного дизайну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі