понеділок, 17 лютого 2020 15:20

Б'є всі рекорди: назвали суму, яку виділять на ремонт доріг

Б'є всі рекорди: назвали суму, яку виділять на ремонт доріг
На ремонт доріг цьогоріч витратять 113 млрд грн Фото: glavcom.ua

Радник голови Укравтодору Юрій Голік повідомив, у скільки обійдеться будівництво та ремонт доріг в Україні протягом 2020-го.

Загалом виділять 113 млрд грн. Торік було 25 млрд грн, передає Ліга.net.

"Дорожній фонд - 69 млрд грн. З нього віднімаємо оплату старих кредитів Укравтодору перед МФО - 7 млрд. Залишається 62 млрд. Із них 5% - на безпеку дорожнього руху - 3 млрд грн, 60% йде на Укравтодор - 37 млрд грн і 35% - на обладміністрації - 22 млрд грн ", - сказав Голик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найпопулярніші средньорозмірні автомобілі в Україні

За його словами, із 37 млрд грн Укравтодору віднімається утримання доріг - 6,5 млрд грн. Залишається 31,5 млрд, завірених постановою Кабміну. Також 22 млрд грн уже пішли в ОДА. Також у держбюджеті було 29 млрд держгарантій. Із них - 10 млрд грн для Укроборонпрому, ще 19 млрд грн поки нерозписані.

"Ми забрали їх на Укравтодор: 10 млрд візьмемо в українських банків, на 9 млрд будуть бонди Укравтодору, - додав Голик. - Є ще 3 млрд доларів, які зайшли від "Газпрому" після перемоги в Стокгольмському арбітражі. Їх витратять на лікарні, енергоефективність і дороги. Скільки на дороги? Маємо на меті на 35 млрд грн, як буде в реальності, не знаємо".

Президент Володимир Зелнський пообіцяв, що в Україні відмовляться від ямкового ремонту доріг.

Зараз ви читаєте новину «Б'є всі рекорди: назвали суму, яку виділять на ремонт доріг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі