вівторок, 03 квітня 2012 19:36

Близько 95% таксі в Україні працюють в тіні - експерт

Близько 95% таксі в Україні працюють в тіні - експерт
Анатолій Галазюк: Близько 95% українського ринку таксі перебуває в тіні. Фото: biz.liga.net

Близько 95% українського ринку таксі перебуває в тіні.

Про це сказав голова правління ВГО "Українська Таксомоторна Асоціація" Анатолій Галазюк у ефірі "Ера FM".

"Оцінки різні, звучали від державних чиновників 80-90%. Наша оцінка на сьогоднішній день становить 95%", - сказав він.

Пояснюючи таку різницю, він розповів:

"Це залежить від того, що вважати формою підтвердження надання легальних послуг. Якщо тільки ліцензійну картку, яка виписується на автомобіль-таксі і стверджує, що він може надавати відповідні послуги, то виходить 20% легальних і 80% нелегальних. Але якщо згадати, що таксі - це місце, де здійснюється послуга за готівкову оплату, а відповідно той, хто сидить за кермом таксі, - не просто водій, а відповідальний за інкасацію готівкової виручки, то це право має бути підтверджено документами і Податковою інспекцією. За таких умов 95% або навіть більше ринку легкових автомобільних перевезень перебуває за межами правової площини".

Нагадаємо, 24 лютого заступник голови громадської ради при Київській міській державній адміністрації Андрій Антонюк повідомив, що столичний ринок таксомоторних перевезень, який нараховує близько 20 тис. автомобілів, на 95% перебуває в тіні.

Зараз ви читаєте новину «Близько 95% таксі в Україні працюють в тіні - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі