неділя, 08 лютого 2009 11:10

"АвтоВАЗ" закривають?

Автор: ladatmn.ru
  Один із заводів автоВАЗа
Один із заводів автоВАЗа
На невизначений термін зупинив виробництво автомобілів "АвтоВАЗ". Виробників комплектуючих не влаштовують запропоновані заводом схеми фінансових розрахунків.

Як повідомляє ПРАЙМ-ТАСС, ряд постачальників відмовляє приймати від "АвтоВАЗА" векселя в рахунок погашення боргів заводу, сума яких насьогодні складає 18 млрд. рублів ($495 млн.)

Керівництво заводу тим часом планує вже 9 лютого запустити конвеєр: саме до цього часу топ-менеджери автогіганта розраховують завершити переговори зі всіма постачальниками підприємства про відновлення відвантаження автомобілів, які комплектують для збірки.

"АвтоВАЗ", безумовно, відновить роботу, але зараз конвеєр зупинений на невизначений термін. Ми безперервно ведемо переговори зі всіма постачальниками та разом шукаємо виходи з ситуації, що склалася", - заявила представник автогіганта Наталія Сидорук.

Ситуацію із зупинкою конвеєру "автоВАЗа" роз"яснив і президент автогіганта Борис Альошин. Зокрема, він повідомив, що конвеєр встав через проблеми із постачальниками.

При цьому Б. Альошин додав, що "дехто не згоден із введенням нової схеми оплати": до 70% закупівель з лютого "АвтоВАЗ" оплачує своїми векселями та векселями банків, які працюють з ним, а на гроші доводиться лише 30% розрахунків.

Боргові проблеми "автоВАЗа" пов"язані також із проблемою збуту автомобілів, яка гостро позначилася ще восени минулого року. У січні постачання на експорт не здійснювалися, а продажі на внутрішньому ринку скоротилися щодо аналогічного періоду минулого року на 38 % до 29,1 тис. штук.

Нагадаємо, 2 лютого "АвтоВАЗ" вперше після тривалих новорічних канікул запустив заводський конвеєр.

liga.net, auto.mail.ru

Зараз ви читаєте новину «"АвтоВАЗ" закривають?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі