пʼятниця, 22 листопада 2019 10:04

Автомобіль на міцність перевіряли за допомогою кувалди

Автомобіль на міцність перевіряли за допомогою кувалди
Перший електричний пікап Cybertruck. Фото: ain.ua

21 листопада засновник Tesla Ілон Маск презентував перший електричний пікап Cybertruck. Ціна на такий автомобіль в США стартуватиме від 39 900 доларів.

Авто може розганятися від нуля до 100 км/год за 2,9 секунд. Але саме виробництво автомобіля почнеться ще нескоро: у кінці 2021 року.

Нетиповий Cybertruck відрізняється незграбним футуристичним дизайном. Сам Ілон Маск в одному з інтерв'ю сказав, що його кіберпанк-пікап створювався під впливом фільму "Той, що біжить по лезу", і що йому неважливо, чи захочуть люди його купити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік майструє скульптури з автозапчастин

Автомобіль, за словами творців - досить міцний, його корпус зроблений з товстої нержавіючої сталі, з броньованим склом. У Tesla демонстрували його міцність за допомогою ударів кувалдою і стверджували, що воно здатне витримати постріл з пістолета. Однак на самій презентації, коли керівник по дизайну Франц фон Хольцхаузен кинув в скло металеву кулю, воно тріснуло.

У компанії також показали квадроцикл, який вміщується в кузові машини і може там заряджатися.

Австралійська антарктична служба (AAD) розпочала польові випробування робота NASA, призначеного для досліджень на Європі – супутнику Юпітера. Він працюватиме під льодом в ході космічної місії Europa Clipper. Її планують запустити не пізніше 2025-го.

Зараз ви читаєте новину «Автомобіль на міцність перевіряли за допомогою кувалди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі